header1header2

kvinde i sovepose

join us on facebook

Besøg vores webshop

Om øvre og nedre temperaturgrænser på din sovepose

1. januar 2005 blev der effektueret en ny europæisk norm med det formål at ensrette både testning og publikation af soveposers øvre og nedre temperaturgrænser. Det er op til den enkelte leverandør om deres soveposer skal være mærket med EN 13 537 normen eller om de vil foretage målingerne selv.

Sovepose temperatur norm

På soveposer hvor temperaturgrænserne er sat efter EN13537 normen vil der fremgå 4 temperaturer:

Den øvre grænse: Betegner hvor varmt det skal være før soveposen begynder at føles for varm. Temperatur kan dog hæves af den enkelte bruger ved at lyne soveposen op eller kun bruge den som dyne. Denne er ens for kvinder og mænd og kan på oventående billede aflæses til at være +20 grader.

Minimum komforttemperatur for kvinder: Angiver hvor kold det skal være før en standard kvinde på 60 kg vil begynde at fryse. På billedet ovenover ses at denne sovepose har en minimumtemperatur for kvinder på 0 grader.

Minimum komforttemperatur for mænd: Angiver hvor kold det skal være før en standard mand på 80 kg begynder at fryse. I eksemplet oven over er denne temperatur -6 grader.

Extremtemperatur: Angiver ved hvilken temperatur en standard kvinde vil opleve at få forfrysninger eller blive faretruende nedkølet. Extemtemperaturen er altid ens på både herre- og dameskalaen. På billedet herover er extremtemperaturen angivet til -23 grader. Børn: Her bør minimumstemperaturerne hæves 4-5 grader. Det er vigtigt at bemærke at en standard person ikke er en trænet alpinist, soldat eller anden person der har meget erfaring med at sove udendørs ved lave temperaturer.

SE UDVALGET AF SOVEPOSER I DANMARKS FØRENDE UDSTYRSSHOP

sommersoveposer3 sæsonners soveposervintersoveposersoveposer tilbehør