header1header2
kvinde i sovepose

join us on facebook

Besøg vores webshop

7 gode råd hvis du fryser i din sovepose

Hvem har ikke prøvet at ligge udenfor en nat og bare frosset og ikke kunne få varmen. Her er nogen gode råd til hvad du kan gøre for at få det bedste ud af overnatninger i naturen. For du kan ikke kravle ned i din sovepose og regne med at du får varmen. Den vil bruge din kropsvarme til at varme op med.

1: Få din puls op, ved at løbe en tur rundt om teltet eller hvad i nu skal sove i.

2: Det er vigtigt at skifte tøj så man ikke kravler ned i posen med det samme tøj som man har haft på hele dagen.

3: Noget ski undertøj enten af uld eller syntetisk materiale er godt at sove i da det er med til at sørge for at varmen kommer væk fra kroppen og dermed er det med til at varme posen op.

4: Da ca. 80 % af varmen siger ud gennem hovedet kan det være en god ide at tage en hue på hvis det er meget koldt.

5: Det man også har mulighed for er at komme en lagenpose ned i posen enten af bomuld eller silke. De har hver deres fordele og ulemper. Bomuldens fordel er at den er nem at vaske og komfortabel. Ulempe er at den lige som alt andet der er lavede af bomuld det suger vand og er lang tid om at tørre. Den giver et par grader ekstra i soveposen. Silke er let og hurtig om at tørre hvis den skulle blive våd. Den giver også omkring 5 grader ekstra varme. De er også velegnet til at beskytte soveposen indvendig når man skal sove.

6: Det kan være en fordel at spise noget der er med til øge dit stofskifte så du derved får dit blod til at pumpe som er med til at sørge for varme i kroppen.

7: Det er en god ide at rulle sin sovepose sammen om dagen så den ikke ligger og trækker fugt til om aften. Så bliver den bare endnu koldere at komme i og den vil være længer tid om at blive opvarmet og dermed kan det blive en lang nat.

Hvis man vil ha en god sovepose, kan du som tommelfingerregel regne med at pris og kvalitet går hånd i hånd. Hvis du virkelig går op i at din sovepose skal være så let som muligt, uden at gå på kompromis med isoleringsevnen, så kan du med fordel købe en dunpose. De er varme og vejer (næsten) ingenting. De omslutter også kroppen og dermed holder den bedre på varmen. Det er også en god ide at have et underlag at ligge på, det er også med til at isolere så man ikke får kulden op ned fra jorden for det trænger lige gennem soveposen.

Læs om EN13537 normen
» LÆS MERE HER OM EN 15 537 NORMEN DER ER EN INTERNATIONAL STANDART FOR SOVEPOSERS ISOLERINGSEVNE